Behandeling met een insulinepomp.

Of u nu overschakelt van injecties of van pomp wisselt, het betekent dat u een leerproces moet doorlopen.

Als u pas begint met een behandeling met een insulinepomp, kan het nog overweldigend zijn. Of u nu overschakelt van injecties of van pomp wisselt, het betekent dat u een leerproces moet doorlopen. U hebt de pomp altijd bij u. Daarom hebben we een aantal hulpmiddelen samengesteld die u helpen bij dit traject.

Wat is een insulinepomp?

Een insulinepomp is een instrument ongeveer zo groot als een mobiele telefoon dat - net als uw alvleesklier - automatisch kleine hoeveelheden snelwerkende insuline toedient via een dun plastic slangetje, een infusieset genoemd. Of u nu overschakelt van injecties of van pomp wisselt, de keuze voor een insulinepomp is een belangrijke beslissing. U hebt de pomp altijd bij u.

Een insulinepomp heeft een scherm en knoppen om de interne computer van de pomp te kunnen programmeren en een nauwkeurige motor waarmee de insuline uit het reservoir door de slang en een infusieset aan uw lichaam wordt toegediend. Een infusieset dient de insuline net onder uw huid toe via een flexibel slangetje dat een canule wordt genoemd. Het reservoir is via een slang met de infusieset verbonden. Infusiesets worden geleverd met een grote keuze aan canule- en slanglengtes om aan de individuele behoeften en voorkeuren van pompgebruikers tegemoet te komen.

Insulinepomp vs. injecties.

Insulinepomptherapie is een fantastisch alternatief om uw diabetes onder controle te houden. De meerderheid van de mensen die zijn overgeschakeld op een insulinepomp gaan niet meer terug naar injecties.1

Insulinepomp vs. injecties.

Pomptips.

Starten met een insulinepomptherapie is een spannende nieuwe stap in het leren om te gaan met uw diabetes. Wij bij Animas willen u helpen een volwaardig leven met diabetes te leiden. Zorg dat u zich vertrouwd maakt met de gebruikershandleiding voor de pomp, omdat daarin de meeste informatie staat.

Pomptips

Het dagelijks leven met een insulinepomp.

Na een beginperiode waarin u moet wennen aan uw pomp en waarin u samen met uw medisch hulpverlener uw doses aanpast (dit kan een aantal weken tot maanden duren), zult u ontdekken dat het gebruik van een pomp u betere controle en meer flexibiliteit geeft bij het omgaan met diabetes.

Het dagelijks leven met een insulinepomp

Info over basale en bolusinsuline.

De pomp dient de insuline op twee manieren toe: Basale insuline is de kleine hoeveelheid insuline die dag en nacht continu en automatisch wordt toegediend. Bolusinsuline is de extra insuline die u toedient als u koolhydraten eet of om een hoge BG te corrigeren. Met de hulp en informatie van uw medisch hulpverlener bepaalt u de benodigde hoeveelheid insuline en programmeert u deze doses wanneer u ze nodig hebt.

Info over basale en bolusinsuline

Verwijzingen Tonen.  

Verwijzingen

* Weisberg-Benchell J, Antisdel-Lomaglio J, Seshadri R. Insulin pump therapy. Diabetes Care. 2003;26(4):1079-1087​.