Continue glucosemonitoring.

Continu inzicht in de glucosewaarden.

De Animas® Vibe® insulinepomp met CGM maakt het mogelijk elke 5 minuten glucosewaarden op de Animas® Vibe® insulinepomp te ontvangen, waarna u de gegevens kunt bekijken en analyseren op het kleurenscherm van de pomp.*

Het volledige beeld.

Het grote voordeel van een insulinepomp met CGM is dat deze functionaliteit een volledig beeld geeft van de hoge en lage waarden en van de dosiswijzigingen na verloop van tijd. Deze informatie vult de resultaten van vingerprikken aan en kan worden gebruikt om de therapie aan te passen.

Hoe werkt het.

Het CGM-deel bestaat uit een sensor en een zender. De sensor is een wegwerpunit die onder de huid (de subcutane ruimte) van de buik en bovenaan de billen wordt geplaatst. De Dexcom G4® PLATINUM-sensor controleert voortdurend de glucosewaarden in de weefsels (de interstitiële vloeistof), niet in het bloed. De zender is een herbruikbaar hulpmiddel dat in de sensorhouder wordt geklikt. De zender verstuurt de met de sensor gemeten glucosewaarden elke 5 minuten draadloos naar de Animas® Vibe® insulinepomp, waarna u de gegevens kunt bekijken en analyseren op het kleurenscherm van de pomp.*

CGM is geen vervanging voor de vingerprik, maar werkt ermee samen. Het idee van CGM is dat u met de trendgrafieken en richtingspijlen kunt bepalen in welke richting uw glucosewaarden gaan en hoe snel en dat u vervolgens met een vingerprik uw insulinedosis bepaalt.

Informatie over de sensor.

De Dexcom G4® PLATINUM-sensor is een dunne draad die met behulp van een inbrengnaald onder de huid wordt ingebracht. De sensor wordt op zijn plaats gehouden met een hechtpleister, op dezelfde manier als uw infusieset is bevestig.

Tijdens een actieve sessie worden de CGM-waarden, berekend door de sensor, elke 5 minuten* door de zender verzonden naar de Animas® Vibe® insulinepomp om te volgen hoe uw glucose zich ontwikkelt na verloop van tijd. Het laat zien in welke richting uw glucosewaarden gaan en hoe snel.

Sensoren zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. De Dexcom G4® PLATINUM-sensor is goedgekeurd om 7 dagen te worden gedragen.

Informatie over de zender.

De Dexcom G4® Platinum-zender is een herbruikbaar onderdeel dat wordt vastgeklemd in een plastic sensorhouder die aan de hechtpleister en de sensor is bevestigd. De zender stuurt de glucosewaarden die de sensor bij u heeft gemeten draadloos naar uw insulinepomp.

Informatie over de pomp met CGM.

De Animas® Vibe® insulinepomp met CMG toont de trends in een oogopslag. De insulinepomp geeft uw glucosetrend direct in kleur op het scherm weer, zodat u op elk gewenst moment kunt zien wat er gebeurt.

Ook zijn er aanpasbare alarmen die u kunnen vertellen wanneer uw glucose hoog of laag is.

Animas® Vibe® Insulinepomp

De CGM-trend- en -gegevensschermen.

De Dexcom® CGM-trendschermen geven een volledig beeld van uw glucosestatus. CGM-trendschermen bevatten een grafische weergave van uw glucosewaarden over een periode van 1, 3, 6, 12, 24 uur, op basis van uw voorkeursweergave.

CGM-gegevensscherm.

{pages_children:blueprints_alt}
 • Huidige CGM-resultaat§

  ×
 • Trendpijlen

  Trendpijlinformatie wordt naast de trendgrafiekinformatie gebruikt om te beoordelen in welke richting uw glucosewaarden gaan en hoe snel deze veranderen.

  ×
 • Insuline aanwezig (IOB)

  Hoeveelheid verschijnt alleen als de functie op de pomp is ingeschakeld.

  ×

CGM- trendscherm.

{pages_children:blueprints_alt}
 • Huidige CGM-resultaat

  ×
 • CGM resultaten van het afgelopen uur

  Snel en nauwkeurig te zien wat er gebeurt.

  ×
 • Trendpijlen*

  Trendpijlinformatie wordt naast de trendgrafiekinformatie gebruikt om te beoordelen in welke richting uw glucosewaarden gaan en hoe snel deze veranderen.

  ×
 • Grafiektijd Periode

  ×
 • Hoog/Laag (glucose) alarmniveau

  Verschijnt als deze letop!-melding is ingeschakeld.

  ×
 • laatste CGM-resultaat

  ×

Trendpijlen

Trendpijlinformatie wordt naast de trendgrafiekinformatie gebruikt om te beoordelen in welke richting uw glucosewaarden gaan en hoe snel deze veranderen. De informatie uit de grafiek op het CGM-trendscherm en de resultaten van uw BG-meter naast de trendpijlen worden gebruikt om een geïnformeerde beslissing te nemen over uw glucoseregulering.

Stijgend.

De CGM-glucoseresultaten stijgen met 0,11-0,17 mmol/L per minuut.

Snel stijgend.

De CGM-glucoseresultaten stijgen met meer dan 0,17 mmol/L per minuut.

Langzaam stijgend.

De CGM-glucoseresultaten stijgen met 0,06-0,11 mmol/L per minuut.

Constant.

De CGM-glucoseresultaten zijn constant (stijgen noch dalen met meer dan 0,06 mmol/L per minuut).

Langzaam dalend.

De CGM-glucoseresultaten dalen met 0,06-0,11 mmol/L per minuut.

Dalend.

De CGM-glucoseresultaten dalen met 0,11-0,17 mmol/L per minuut.

Snel dalend.

De CGM-glucoseresultaten dalen met meer dan 0,17 mmol/L per minuut.

Geen info over veranderingssnelheid.

De CGM kan niet altijd berekenen hoe snel de CGM-glucoseresultaten stijgen of dalen.

Kleurgecodeerd.

De trendpijlen en CGM-glucoseresultaten op de CGM-gegevens-/trendschermen zijn kleurgecodeerd. Zie onderstaande uitleg:

Rode pijlen of datapunten.

Dit betekent dat het laatste CGM-resultaat gelijk was aan of hoger was dan de limiet voor de melding voor hoge glucosespiegel die op de pomp is ingesteld.

Groene pijlen of datapunten.

Dit betekent dat het laatste CGM-resultaat tussen de limiet voor de melding voor hoge glucosespiegel en die voor de melding voor lage glucosespiegel lag, die op de pomp zijn ingesteld.

Blauwe pijlen of datapunten.

Dit betekent dat het laatste CGM-resultaat gelijk was aan of lager was dan de limiet voor de melding voor lage glucosespiegel die op de pomp is ingesteld.

Verwijzingen Tonen.  

Verwijzingen

* De Animas® Vibe® insulinepomp is waterbestendig gedurende 24 uur tot een diepte van 3,6 meter. (Raadpleeg het Gebruikershandboekje voor de Animas® Vibe® insulinepomp en het CGM-systeem. O/N 410-298-50 Rev A. Zie Prestatiekenmerken, p. 104.)

De Dexcom® sensor en zender zijn waterdicht wanneer maximaal 24 uur ondergedompeld tot een diepte van 2,4 meter. (Raadpleeg de gebruikershandleiding voor het Dexcom G4® PLATINUM continue glucosemonitoringsysteem, LBL012514 Rev 01. Zie p. 67.)

Onthoud dat in het water CGM-waarden mogelijk niet vanaf de CGM naar de pomp worden verzonden. (Raadpleeg het Gebruikershandboekje voor de Animas® Vibe® insulinepomp en het CGM-systeem. O/N 410-298-50 Rev A. Zie p. 10 en 94.)

† U moet uw glucosewaarde bevestigen met een vingerprik voordat u actie onderneemt. (Raadpleeg het gebruikershandboekje voor de Animas® Vibe® insulinepomp en het CGM-systeem. O/N 410-298-50 Rev A. Zie p. 10).

‡ De trendpijlen (op de CGM-gegevens-/trendschermen) en de CGM-resultaten (op de CGM-trendschermen) zijn kleurgecodeerd. Hieronder volgt een uitleg van de trendpijlen en de kleurcodering.

§ Er kan in plaats van uw huidige CGM-resultaat een symbool worden weergegeven op de CGM-gegevens-/trendschermen. Raadpleeg het gebruikershandboekje voor de Animas® Vibe® insulinepomp voor meer informatie.