De Animas® Vibe® insulinepomp en het Dexcom G4® PLATINUM continue glucosemonitoring (CGM)-systeem.

De Animas® Vibe® insulinepomp - ongeëvenaarde nauwkeurigheid en precisie.

Door een uiterst nauwkeurige motor van Zwitserse makelij kan de Animas® Vibe® insulinepomp met CGM in precieze stappen insuline toedienen om aan uw wisselende behoeften tegemoet te komen. De Animas® Vibe® insulinepomp en het CGM-systeem stroomlijnen de continue glucosemonitoringervaring en geven een continu, nauwkeurig beeld van uw bloedglucosewaarden. Hoe werkt het?

Kenmerken in een oogopslag:

{pages_children:blueprints_alt}
 • WATERBESTENDIG

  De pomp is waterbestendig gedurende 24 uur tot een diepte van 3,6 m. *

  ×
 • CGM-STAPPEN

  Continue glucosegegevens in stappen van 1-, 3-, 6-, 12- en 24-uur.

  ×
 • TRENDPIJLEN

  Trendpijlen geven de richting en snelheid van de glucoseverandering aan.

  ×
 • INBRENGNAALD

  De inbrengnaald van de Dexcom G4® PLATINUM-sensor van 26 AWG**, is één van de kleinste in de markt.

  ×
 • TREND-scherm

  Kleurgecodeerde grafische weergave (blauw, rood of groen) van de glucosewaarden gedurende een bepaald tijdsverloop.

  ×
 • HOOGCONTRAST KLEURENSCHERM

  De eerste pomp met CGM voorzien van een kleurenscherm met hoog contrast.

  ×
 • DEXCOM G4® zender

  Klein, fraai en waterdicht gedurende 24 uur tot een diepte van 2,4 m.*

  ×

Waterbestendige insulinepomp met CGM en kleurenscherm.

De Animas® Vibe® insulinepomp is de eerste Dexcom G4® PLATINUM insulinepomp met CGM voorzien van een kleurenscherm met hoog contrast. De gekleurde trendpijlen en lijnen laten zien in welke richting en met welke snelheid uw glucosewaarden veranderen, zodat u deze informatie, samen met de resultaten van de vingerprik, kunt gebruiken om uw insuline aan te passen.

In tegenstelling tot andere insulinepompen hebben tests uitgewezen dat onze pompen waterbestendig zijn gedurende 24 uur tot een diepte van 3,6 meter.* Dit betekent dat de insulinetoediening tijdens het zwemmen of baden niet wordt onderbroken en dat u zich geen zorgen hoeft te maken wanneer de pomp onverwacht in contact met water komt.

Wanneer er een Energizer® L91 lithiumbatterij wordt gebruikt, zal het Animas® Vibe® systeem een gebruiksduur hebben van 3 - 4 weken.§

Onze insulinepompen zijn compatibel met alle insuline-infusiesets die gebruikmaken van standaard luer-lockconnectors, dus u kunt zelf de meest geschikte set uitzoeken. Onze inset™ II en inset™ 30 zijn alles-in-een-infusiesets, waarbij de inbrenghulp en de infusieset gecombineerd zijn tot een enkele, draagbare unit. Deze kan heel eenvoudig worden vervangen, waar en wanneer dan ook.

Een meesterwerk op het gebied van precisie.

De Zwitserse motor van het Animas® Vibe® systeem kan insuline in hele kleine, precieze stappen toedienen voor een zeer nauwkeurige insulinetoediening. De pomp dient een kleine basaaldosisstap (0,025 E/u) toe voor alle mogelijke basale doses (0,025 E/u tot 25 E/u) om accuraat te kunnen voldoen aan uw wisselende behoeften.

Met onze kleine bolusstappen (0,05 E) kunt u exact de hoeveelheid insuline berekenen voor uw voedselinname en om hoge glucosewaarden te corrigeren. Onze pompen kunnen een bolushoeveelheid berekenen die nodig is voor de hoeveelheid koolhydraten in de voeding (snel-KH) en automatisch een correctiedosis insuline berekenen op basis van de laatste bloedglucosewaarde (snel-BG).

De Dexcom G4® PLATINUM-sensor is een van de meest nauwkeurige sensor die momenteel verkrijgbaar is.[1,2]

Hoe werkt dit?

Ontwikkeld met u als middelpunt.

Kent u uw bolus? Met onze normale bolus kunnen pompgebruikers de insuline berekenen en de volledige bolus in één keer laten toedienen. Er kunnen maximaal vier verschillende basale dosisprofielen worden geprogrammeerd voor veranderende basale behoeften.

Als u een vetrijke maaltijd eet die langzamer wordt geabsorbeerd, of als u ‘aan het snacken bent’, kunt u met onze combobolus de hoeveelheid berekenen en die opsplitsen, zodat een deel onmiddellijk wordt toegediend (normale bolus) en een deel over een bepaalde periode (verlengde bolus).

De symptomen die aangeven of uw waarden stijgen of dalen, zijn niet altijd merkbaar, maar onze aanpasbare alarmen voor hoge en lage glucose waarschuwen u hiervoor. Er is voor extra gemoedsrust ook een ingebouwd, niet-verstelbaar hypo-veiligheidsalarm toegevoegd bij 3,1 mmol/L.

Met onze ‘Insuline aanwezig (IOB)’-functie wordt bijgehouden hoeveel insuline er nog actief is in uw lichaam || om hypoglycemie als gevolg van ‘stapeling’ te voorkomen (waarbij onnodig extra insuline wordt aangemaakt).

Gestroomlijnde CGM-ervaring.

De Animas® Vibe® insulinepomp is de enige Dexcom G4® PLATINUM-pomp met CMG die gebruik maakt van een sensor die goedgekeurd is voor 7 dagen gebruik.

De inbrengnaald van de Dexcom G4® PLATINUM-sensor van 26 AWG**, is één van de kleinste in de markt.

Met behulp van de diasend® software kunt u de pomp- en metergegevens uploaden en uitlezen. Deze informatie wordt opgeslagen op de beveiligde diasend® website en in grafieken en tabellen gesorteerd, zodat u kunt zien hoe het met u gaat en deze informatie met uw medisch hulpverlener kunt delen, ook tussen twee afspraken door.

Animas® Vibe® insulinepomp: technische specificaties.

{tech-specs}
Verwijzingen Tonen.  

Verwijzingen

* De Animas® Vibe® insulinepomp is waterbestendig gedurende 24 uur tot een diepte van 3,6 meter. (Raadpleeg het Gebruikershandboekje voor de Animas® Vibe® insulinepomp en het CGM-systeem. O/N 410-298-50 Rev A. Zie Prestatiekenmerken, p. 104.)

De Dexcom® sensor en zender zijn waterdicht wanneer maximaal 24 uur ondergedompeld tot een diepte van 2,4 meter. (Raadpleeg de gebruikershandleiding voor het Dexcom G4® Platinum continue glucosemonitoringsysteem, LBL012514 Rev 01. Zie p. 67.)

Onthoud dat in het water CGM-waarden mogelijk niet vanaf de CGM naar de pomp worden verzonden. (Raadpleeg het Gebruikershandboekje voor de Animas® Vibe® insulinepomp en het CGM-systeem. O/N 410-298-50 Rev A. Zie p. 10 en 94.)

** Hoe groter het nummer, hoe kleiner het formaat.

† Gemeten als de dwarsdoorsneden van de inbrengnaald.

‡ U moet uw glucosewaarde bevestigen met een vingerprik voordat u actie onderneemt. (Raadpleeg het Gebruikershandboekje voor de Animas® Vibe® insulinepomp en het CGM-systeem. O/N 410-298-50 Rev A. Zie p. 10.)

§ Het Gebruikershandboekje voor de Animas® Vibe® insulinepomp en het CGM-systeem. O/N 410-298-50 Rev A. Zie Technische specificaties, p. 105

|| Insuline aanwezig (IOB)-waarden zijn alleen van toepassing als de functie op de pomp is geactiveerd en u de functie Snel-BG of Snel-KH gebruikt om een voorgestelde bolushoeveelheid te berekenen.

¶ diasend® kan met de meeste meters samenwerken. Ga voor een lijst met meters die door diasend® worden ondersteund naar de diasend® website: www.diasend.com. U moet de diasend® uploader installeren om gegevens naar uw diasend® account te kunnen uploaden. diasend® is compatibel met pc’s met de besturingssystemen Microsoft® Vista®, Microsoft® Windows® XP of Windows® 7 en Apple-computers met MAC OS® 10.5.7 of hoger.

1 Matuleviciene Viktorija, Joseph Jeffrey I., Andelin Mervi, Hirsch Irl B., Attvall Stig, Pivodic Aldina, Dahlqvist Sofia, Klonoff David, Haraldsson Börje, and Lind Marcus. Diabetes Technology & Therapeutics. November 2014, 16(11): 759-767.

2 Damiano, E. R., F. H. El-Khatib, H. Zheng, D. M. Nathan, and S. J. Russell. ‘A Comparative Effectiveness Analysis of Three Continuous Glucose Monitors.’ Diabetes Care 36.2 (2013): 251-59.