Infusiesets.

Een insulinepomp op uw lichaam aansluiten.

De pomp wordt door middel van een infusieset op uw lichaam aangesloten. De insuline wordt vanuit het reservoir in de pomp via het dunne slangetje aan uw ‘infusielocatie’ toegediend – de plaats waar het dunne slangetje onder de huid is geplaatst. De infusieset hoeft maar om de 2 of 3 dagen te worden vervangen, maar kan eenvoudig worden losgekoppeld en weer aangesloten.

De juiste infusieset kan het verschil maken.

Er zijn veel verschillende soorten infusiesets, dus u kunt de set kiezen die het beste bij uw lichaam past. De Animas® Vibe® insulinepomp kan met vrijwel elke insuline-infusieset met een luer-lockaansluiting worden gebruikt.

inset™ II inset™ 30 contact™ detach comfort / comfort short
Canule Zacht Zacht Staal Zacht
Inbrengen Loodrecht (90°) Onder een hoek Recht Onder een hoek
Ontkoppelen Op de inbrengplaats Op de inbrengplaats Andere plaats Op de inbrengplaats
Hechtpleister Geïntegreerd Geïntegreerd Geïntegreerd Geïntegreerd
Inbrengmethode Geïntegreerd inbrengapparaatje Geïntegreerd inbrengapparaatje Handmatig Handmatig
Lengte slang 60 cm 110 cm 60 cm 110 cm 60 cm 110 cm 60 cm 110 cm
Lengte canule e 6 mm en 9 mm 13 mm 6 mm en 8 mm 17 mm en 13 mm
Verkrijgbare kleuren Roze, blauw, grijs Roze, blauw, grijs Niet van toepassing Niet van toepassing

inset™ II infusieset.

90 graden-infusieset (90 graden inbrenghoek)

Een alles-in-een-infusieset en inbrenghulp combineren de inbrenghulp en infusieset tot één draagbaar geheel, zodat het snel overal en altijd kan worden vervangen. De set zit in een prettige verpakking die in een broekzak of tasje kan worden gedragen met een makkelijke, ingebouwde naalddop voor na het gebruik. De inbrengnaald wordt verwijderd, zodat alleen de flexibele canule achterblijft. Het enkelhandig inbrengen zorgt voor flexibiliteit in locatiekeuze en de omkeerbare greepjes maken het loskoppelen en weer aansluiten eenvoudig. Het geeft een veilig gevoel als u de ‘klik’ hoort bij een goede aansluiting. Voorzien van een loskoppelingsfunctie op de locatie en een helder venster om de locatie goed te zien.

inset™ II is compatibel met alle insulinepompen met een standaard luer-lockaansluiting. Het vulvolume is 0,3 eenheden voor een 6 mm-canule en 0,5 eenheden voor een 9 mm-canule.

Patiënten met een naaldfobie, met bewegingsproblemen, met een slecht zicht, of patiënten die een set willen inbrengen op moeilijk bereikbare plaatsen, kunnen de voorkeur geven aan infusiesets die mechanisch worden ingebracht.

inset™ II videogids

inset™ 30 infusieset.

Gehoekte infusieset (30 graden inbrenghoek)

Werelds eerste gehoekte, alles-in-een-infusieset en inbrenghulp in één steriele unit. De inbrengnaald wordt verwijderd, zodat alleen de flexibele canule achterblijft. Het inset® 30 inbrenginstrument biedt optimaal gemak voor de gebruiker en zorgt voor snel, eenvoudig en vrijwel pijnloos automatisch inbrengen. De procedure is eenvoudig aan te leren en de unit kan makkelijk worden meegedragen. De 30 graden inbrenghoek minimaliseert het risico dat de canule er tijdens lichamelijke activiteiten onbedoeld wordt uitgetrokken, zodat deze set ideaal is voor tijdens het sporten. Beschikt over een loskoppelingsfunctie op de locatie en een helder venster om de locatie goed te zien.

De inset™ 30 is compatibel met alle insulinepompen met een standaard luer-lockaansluiting. Het vulvolume is 0,7 eenheden voor een 13 mm-canule.

Gehoekte sets (30 - 45 graden) kunnen handig zijn voor patiënten met een groter risico op losraking van de set, zoals actieve kinderen en sporters.

inset™ 30 videogids

comfort™ en comfort™ korte infusiesets.

Gehoekte infusieset (20-45 graden inbrenghoek)

Gehoekte inbrenghulp kan worden aangepast van 20 tot 45 graden. De inbrengnaald wordt verwijderd, zodat alleen de flexibele canule achterblijft. Beschikt over een loskoppelingsfunctie op de locatie en een helder venster om de locatie goed te zien. Handmatig inbrengen. Luer-lockaansluiting op slang.

Patiënten die de procedure, de snelheid of de exacte inbrenghoek willen controleren, geven mogelijk de voorkeur aan infusiesets die handmatig worden ingebracht.

comfort™ gebruikershandleiding

contact™ detach.

90 graden infusieset (90 graden inbrenghoek)

contact™ detach is een 90 graden infusieset met een roestvrijstalen naald, zelfklevende tape en een loskoppelingsfunctionaliteit op enkele centimeters vanaf de locatie. Luer-lockaansluiting op slang.

Patiënten met een allergische reactie op een plastic canule, of patiënten die fit en actief zijn maar ooit eens een verbogen canule hebben gehad, geven soms de voorkeur aan stalen sets.

contact™ Detach gebruikershandleiding