Leven met type-1-diabetes.

Diabetes integreren in uw leven.

Leven met type-1-diabetes is nooit simpel. Elke dag is anders - maar dat betekent niet dat u geen volwaardig leven zou kunnen leiden. Van eten tot zwemmen, sporten en diabetes in alle levensfasen, over elk onderwerp hebben we informatie verzameld die u helpt uw diabetes te reguleren.

Symptomen van type-1-diabetes.

Type-1-diabetes ontstaat als de alvleesklier weinig of geen insuline produceert. Dit is het gevolg van een auto-immuunreactie waardoor er geen insulineproducerende bètacellen worden gevormd en het lichaam suiker niet kan omzetten in energie en in plaats daarvan de vetvoorraad gebruikt.

Symptomen

De diagnose pas gesteld.

Het zal enige tijd duren om met de ziekte te leren leven, maar ondanks de belasting kunt u toch een volwaardig en actief leven leiden - en er is altijd hulp in de buurt.

De diagnose pas gesteld

Type-1-diabetes en uw leefwijze.

Rennen, springen, in bomen klimmen… er is niets dat u tegenhoudt om een volwaardig leven te leiden met type-1-diabetes. Het is uw leven en u kunt diabetes een plaats geven, wat u ook doet.

Type-1-diabetes en uw leefwijze

Diabetes en u.

Type-1-diabetes brengt veranderingen met zich mee, niet alleen voor de persoon die het heeft, maar ook voor iedereen daaromheen. Broers, zussen, ouders, vrienden… iedereen moet zich aanpassen. In dit onderdeel zien we hoe type-1-diabetes van invloed is op kinderen en het gezin en op jonge mensen en vrouwen.

Diabetes en u.

Voeding en diabetes.

Inzicht in voeding is van groot belang voor inzicht in en regulering van uw diabetes. Voeding is een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op uw bloedglucosewaarden. Als u diabetes hebt, kan het zijn dat u meer tijd besteedt aan het plannen van maaltijden en snacks dan aan enig ander aspect van uw dagelijkse bezigheden.

Voeding en diabetes