Type-1-diabetes en uw leefwijze.

Een volwaardig leven leiden met type-1-diabetes.

Rennen, springen, in bomen klimmen… er is niets dat u tegenhoudt om een volwaardig leven te leiden met type-1-diabetes. Het is uw leven en u kunt diabetes een plaats geven, wat u ook doet.

Lichaamsbeweging.

De behoefte aan insuline verandert tijdens lichaamsbeweging of wanneer uw activiteitenniveau hoger is dan normaal. Het leren denken en handelen als een alvleesklier is van essentieel belang om een optimale bloedglucosewaarde (BG) te hebben. Het gebruik van een insulinepomp biedt u een van de beste manieren om tijdens deze periodes te voldoen aan uw insulinebehoefte.

Hoe werkt dit?

Uit eten gaan.

Uit eten gaan in een restaurant kan leuk zijn, maar het kan ook uw voedingsplan in de war brengen en uw bloedglucosewaarden verstoren. Houd de bloedglucosewaarden onder controle en geniet van een maaltijd met vrienden in een restaurant.

Hoe werkt dit?

Slapen.

U hebt uw insulinepomp altijd bij u - zelfs als u slaapt. Leer hoe de pomp insuline blijft toedienen, ook in pyjama!

Hoe werkt dit?

Reizen.

Uw insulinepomp kan met u mee, waarheen u ook gaat. Het is echter wel belangrijk voorbereidingen te treffen voor een vliegreis - en u moet voorbereid zijn op onvoorziene omstandigheden. Haal het beste uit vliegen met de insulinepomp.

Hoe werkt dit?

Swimming needn't hinder you.
Swimming needn't hinder you.

Zwemmen.

Insulinepomptherapie hoeft niet in de weg te staan van het dagelijks leven—zelfs niet als het gaat om zwemmen, douchen of tijdens een onverwachte regenbui. Leer hoe de Animas® Vibe® insulinepomp bij u blijft, zelfs onder water!

Hoe werkt dit?